Kodin sisäseinät ja -lattiat: eteiset, keittiöt, takkahuoneet, kosteat tilat

Kaikista luonnonkivistä sekä kvartseista valmistetaan laattoja, joita voidaan sijoittaa seinille sekä lattioille. Keittiöön asennettu laattalattia voi toistaa samoja sävyjä kuin työtasot. Eteinen kutsuu vieraan sisään. Luonnonkivilattia tekee tilasta edustavan ja ylvään. Eteinen on arjessa helposti likaantuva huone. Kivilaattojen puhdistaminen on helppoa ja laatat kestävät hyvin kosteutta, jota kulkeutuu jalkineiden mukana eteiseen. Saunan pesuhuoneen yhteyteen sijoitetun takkahuoneen tai pukuhuoneen lattian pitää kestää kosteutta. Tällöin luonnonkiviset tai kvartsista valmistetut lattialaatat ovat mainio ratkaisu. Saunan pesuhuoneen seinille voidaan valmistaa myös suurempia yhtenäisiä kappaleita esimerkiksi suihkuseiniä.

Näyttävä luonnonkiviseinäverhoilu

Tehtaamme lohkoo 30 mm paksua levyä noin 50 mm syviksi soiroiksi, josta kokoamalla on mahdollista asentaa näyttävä ja eläväpintainen seinäverhoilu. Luonnonkivestä valmistettu seinä soveltuu sisätiloihin, mutta myös ulkotiloihin loistavasti, koska on sään kestävää materiaalia.

Portaat ja askelmat

Sisätilojen askelmat ja portaat asuinkerrosten välillä saavat ryhdikkään ilmeen luonnonkivestä tai kvartsista valmistetusta viimeistelystä. Kiviportaita yhdistetään usein kivilattioiden yhteyteen. Näin tilaan saadaan ripaus arjen ylellisyyttä. Portaat voidaan valmistaa massiivikivestä askelmalankkuina, mutta usein betonirakenteiset askelmat päällystetään samalla kivilaatalla kuin lattiakin on laatoitettu. Askelmalankut pitää tukea tai lujittaa. Laatoitettavat pinnat ovat nousulaatta ja askelmalaatta. Porrasaskelman etureunaan voidaan työstää liukastumiseste.

Tulisijat

Luonnonkivet soveltuvat erinomaisesti tulisijan rakennus- tai verhoilumateriaaliksi
lämpöominaisuuksiensa sekä kestävyytensä ansiosta. Takkojen ja leivinuunien
rakenteita sekä verhoiluja valmistetaan mittatilaustyönä. Samasta kivestä voidaan
työstää takan reunakivet ja sen eduslaatta suojaamaan lattiaa kipinöiltä. Näin kokonaisuudesta tulee harmoninen sisustuselementti.

Koriste ja tarve-esineet esim. polttopuiden säilytys

Sisustuksessa luonnonkiveä voidaan hienosti yhdistää muihin luonnon raaka-aineisiin: eri puulajien kanssa, lasin ja metallien liitot ovat luontevia. Pienempiä koriste- ja tarve-esineitä edustaa esimerkiksi valaisimien jalat, kiviset vadit, astiat ja veistokset.

Keittiö ja kodinhoitohuoneKylppäritMuut tilat

muut_tilat2