Ympäristökivet

Yleistä

Ympäristökivi käsite sisältää luonnonkivirakenteita, jotka sijoitetaan ulkotiloihin. Tärkeää prosessissa on valita kivilaji käyttökohteen mukaan oikein. Valintaperusteita ovat kivilaji, ulkonäkö, taivutusvetolujuus, kulutuskestävyys, säänkestävyys, ulkonäön säilyminen, saatavuus ja hinta. Pintakäsittelyn valintaperusteissa ulkonäköön liittyvien seikkojen lisäksi liukastumisvastus on merkittävässä roolissa tasokiveyksien kohdalla. Käyttökohteita ovat rakennusten julkisivut, sokkelit, tasokiveykset, ulkoportaat, reunakivet, muurikivet, pollarit, pilarit ja pylväät.

Luonnonkiven rinnalle teollisuus on kehittänyt uuden Dekton – materiaalin. Dekton on valmistettu kvartsista, posliinista ja lasista sintraamalla. Se kestää hyvin pakkasta, lämpötilan vaihteluita ja UV-valoa. Dekton on naarmuuntumaton, kestää painetta ja kovaa kulutusta. Lian tarttuminen materiaaliin riippuu vedenimukyvystä, mikä Dektonilla on minimaalinen. Lika pysyy materiaalin pinnalla imeytymättä ja on täten helppo poistaa. Dekton ei myöskään rapaudu. Sen väri ja levyn koostumus säilyvät muuttumattomina. Levyllä voidaan verhoilla rakennusten sokkeleita, julkisivuja, uima-altaita sekä valmistaa ulkotilojen tasokiveyksiä.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sktgrani/public_html/wp2015/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399