Kivilajit rakennus- ja ympäristökiville

Vakiotuotantokivet

Balmoral Red, coarse grained; Taivassalon punainen graniitti

Keski- ja karkearakeinen, suuntautumaton ja tasarakeinen graniitti, yleisväri voimakkaan punainen, kiven värisävyt ja kuviointi vaihtelevat jonkin verran eri louhimoissa. Soveltuu kaikkiin käyttökohteisiin sisällä ja ulkona. Värivaihtelu on vähäinen. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät.

Louhintapaikka Taivassalo Louhinnan aloitusvuosi 1965
Louhimoiden lukumäärä 5

Balmoral Red, fine grained; Vehmaan punainen graniitti

Hienorakeinen, suuntautumaton ja tasarakeinen graniitti. Yleisväri on voimakkaan punainen. Kaikki käyttökohteet sisällä ja ulkona, soveltuu hyvin lohkokivituotannon raaka-aineeksi. Värivaihtelu on vähäinen. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät.

Louhintapaikka Vehmaa
Louhinnan aloitusvuosi 1901
Louhimoiden lukumäärä 2

Baltic Brown; Ylämaan ruskea graniitti

Karkearakeinen, suuntautumaton, yleisväriltään ruskea viborgiittigraniitti, jonka ulkonäölle ovat ominaisia yksittäiset suuret, halkaisijaltaan 15…50 mm kokoiset pyöreät kalimaasälpäkiteet, joita ympäröi vihertävä plagioklaasirengas. Kiven väri ja ulkonäkö vaihtelevat jonkin verran louhimokohtaisesti. Värivaihtelu on vähäinen. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät.

Louhintapaikka Ylämaa
Louhinnan aloitusvuosi 1972
Louhimoiden lukumäärä 6

Baltic Green; Ylämaan vihreä graniitti

Karkearakeinen, suuntautumaton, yleisväriltään tummanvihreä graniitti, jonka ulkonäölle ovat ominaisia yksittäiset suurehkot, halkaisijaltaan 20…50 mm kokoiset pyöreänmuotoiset kalimaasälpäkiteet. Värivaihtelu on vähäinen. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät.

Louhintapaikka Ylämaa
Louhinnan aloitusvuosi 1988
Louhimoiden lukumäärä 2

Kuru grey; Kurun harmaa graniitti

Hienorakeinen, suuntautumaton ja tasarakeinen graniitti, jonka yleisväri on keskiharmaa.
Soveltuu kaikkiin käyttökohteisiin sisällä ja ulkona. Soveltuvuus lohkokivituotannon raaka-aineeksi on hyvä. Värivaihtelu on vähäinen. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät.

Louhintapaikka Niemenkylä, Kuru; Kapee, Tampere
Louhinnan aloitusvuosi 1900-luvun alku
Louhimoiden lukumäärä 6

Korpi Black; Muuramen musta gabro

Keskirakeinen, suuntautumaton tasaisen musta gabro.. Värivaihtelua esiintyy vähän. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät. Soveltuu kaikkiin kohteisiin sisällä ja ulkona.

Louhintapaikka Muurame
Louhinnan aloitusvuosi 1995
Louhimoiden lukumäärä 1

Projektikivet

Eagle Red; Kotkan punainen graniitti

Karkearakeinen, suuntautumaton, yleisväriltään voimakkaan punainen graniitti, jonka ulkonäölle ovat ominaisia suurehkot, halkaisijaltaan 15…30 mm kokoiset, pyöreähköt kalimaasälpäkiteet. Värivaihtelua esiintyy vähän. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät. Soveltuu kaikkiin kohteisiin sisällä ja ulkona.

Louhintapaikka Pyhtää, Kotka
Louhinnan aloitusvuosi 1964
Louhimoiden lukumäärä 2

Carmen Red; Virolahden punainen graniitti

Karkearakeinen, suuntautumaton, yleisväriltään voimakkaan punainen graniitti, jonka ulkonäölle ovat ominaisia yksittäiset suurehkot, halkaisijaltaan 20…50 mm kokoiset, yleensä pyöreänmuotoiset kalimaasälpäkiteet (pyteriitti), ulkonäkö vaihtelee jonkin verran louhimokohtaisesti. Värivaihtelua esiintyy vähän. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät. Soveltuu kaikkiin kohteisiin sisällä ja ulkona.

Louhintapaikka Virolahti
Louhinnan aloitusvuosi 1760-luku
Louhimoiden lukumäärä 4

Kuru Redbrown; Kurun punaruskea graniitti

Hienorakeinen, lievästi suuntautunut, yleisväriltään voimakkaan punaruskea graniitti. Värivaihtelua esiintyy vähän. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät.

Louhintapaikka Parkuu, Kuru
Louhinnan aloitusvuosi 1970
Louhimoiden lukumäärä 1

Esko Brown; Taivassalon ruskea graniitti

Keski- ja karkearakeinen, suuntautumaton, yleisväriltään ruskea graniitti, jonka ulkonäölle ovat ominaisia yksittäiset, suurehkot, halkaisijaltaan 15…40 mm kokoiset pyöreähköt kalimaasälpäkiteet. Soveltuu kaikkiin käyttökohteisiin sisällä ja ulkona. Värivaihtelua on kohtalaisesti. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät.

Louhintapaikka Marjus, Taivassalo
Louhinnan aloitusvuosi 1983
Louhimoiden lukumäärä 1

Aurora; Mäntsälän punamusta migmatiitti

Keski- ja karkearakeinen, suuntautunut ja eläväkuvioinen migmatiitti, jonka päävärit ovat punainen ja musta. Soveltuu kaikkiin käyttökohteisiin sisällä ja ulkona, erityisesti pöytä- ja työtasoihin sekä sisustukseen mm. takkojen verhoiluihin. Värivaihtelu on runsas. Mallipala on ainoastaan suuntaa-antava. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät.

Louhintapaikka Mäntsälä
Louhinnan aloitusvuosi 1988
Louhimoiden lukumäärä 5

Lieto Red; Liedon punaruskea graniitti

Keski- ja karkearakeinen, suuntautunut ja eläväkuvioinen migmatiitti, jonka pääväri on punainen.
Soveltuu kaikkiin käyttökohteisiin sisällä ja ulkona, erityisesti pöytä- ja työtasoihin sekä sisustukseen mm. takkojen verhoiluihin. Värivaihtelu on kohtalainen. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät.

Louhintapaikka Lieto
Louhinnan aloitusvuosi 1988
Louhimoiden lukumäärä 1

Ristijärvi Grey/Kajaani Grey; Ristijärven harmaa graniitti

Keskirakeinen, suuntautumaton ja tasarakeinen, valkomustaharmaa graniitti. Sopii kaikkiin käyttökohteisiin sisällä ja ulkona. Värivaihtelu on vähäinen. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät.

Louhintapaikka Tiukuvaara, Ristijärvi
Louhinnan aloitusvuosi 1955
Louhimoiden lukumäärä 1

Spectrolite; Ylämaan musta anortosiittigabro, spektroliitti

Karkearakeinen, suuntautumaton, yleisväriltään tummanharmaa tai musta anortosiittigabro, jonka ulkonäölle ovat ominaisia yksittäiset, 5…50 mm kokoiset, välkehtivät sinivihreät spektroliittikiteet. Kaikki käyttökohteet sisällä ja ulkona, erityisesti pöytä- ja työtasot sekä sisustus, spektroliittikiteitä käytetään koruvalmistuksen raaka-aineena. Värivaihtelu on kohtalainen. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät.

Louhintapaikka Ylämaa
Louhinnan aloitusvuosi 1982
Louhimoiden lukumäärä 3

PG Black = Varpaisjärven musta diabaasi suomi

Varpaisjärven musta diabaasi on tiheärakeinen ja tasaisen musta kivilaatu. Mustaa kiveä käytetään eniten hautakivenä, mutta myös sisustuskivenä, lähinnä pöytätasoina. Varpaisjärven musta kiven värivaihtelu on vähäinen, lähinnä harmausasteessa vaihtelua. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät.

Louhintapaikka Varpaisjärvi
Louhinnan aloitusvuosi 1994
Louhimoiden lukumäärä 2

Labrador Dark; Tummanharmaa labradoriitti, Norja

Suurirakeinen, suuntautumaton, välkehtivä. Värivaihtelu on vähäinen. Saatavuus, sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät . Sopii sisustamiseen ja julkisivuihin.

Louhintapaikka Larvik, Norja

Labrador Light; Siniharmaa labradoriitti, Norja

Suurirakeinen, suuntautumaton, välkehtivä. Sopii sisustamiseen ja julkisivuihin. Värivaihtelu vähäinen. Säänkestävyys, kulutuskestävyys ja saatavuus ovat hyvä.

Louhintapaikka Larvik, Norja

Bohus Grå; Harmaan mustakellertävä graniitti, Ruotsi

Kivi on kuviointinsa puolesta melko rauhallinen, jonka ansiosta soveltuu kaikkiin ympäristöihin.

Louhintapaikka Bohus Ruotsi.

Bohus Röd; Punamusta keskirakeinen graniitti, Ruotsi

Kivi on kuviointinsa puolesta melko rauhallinen, jonka ansiosta soveltuu kaikkiin ympäristöihin. Kiven pilkullisen tekstuurin vuoksi pienet tahrat eivät pilaa kiven olemusta.

Louhintapaikka Bohus Ruotsi.

Maaninka Pink; Maaningan punertavanharmaa granodioriitti

Karkearakeinen, selvästi suuntautunut, yleisväriltään punertavan harmaa granodioriitti, jonka ulkonäölle ovat ominaisia sahaussuunnasta riippuen suurehkot pitkulaiset tai pyöreähköt maasälpärakeet. Värivaihtelua esiintyy vähän. Sään- ja kulutuskestävyys ovat hyvät. Soveltuu kaikkiin kohteisiin sisällä ja ulkona.

Louhintapaikka Maaninka


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sktgrani/public_html/wp2015/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399