Muurikivet

Ulkotilojen jäsentelyssä on kautta aikain käytetty luonnonkivisiä muurirakenteita. Ne kestävät aikaa muuttumattomina ja sulautuvat luontoon luonnollisina rakenteina. Luonnonkivimuureja käytetään rakennusten sokkeleissa, istutus- ja vesialtaiden reunuksina ja ulkotilojen tilanjakajina ja tukina. Maaston tasoerojen tukemaan käytettäviä rakenteellisia muureja kutsutaan tukimuureiksi. Pääryhmät luonnonkivimuureissa ovat massiivimuurit ja pinnoitetut muurit.

Sekamuuri

Sekamuuri muurataan lajitelmasta luonnonkiviä tai lohkottuja kiviä. Muuri voidaan viimeistellä kansikivillä. Kansikivien mitoitus on muuria leveämpi peittäen muurin yläpinnan.

8

Harkkomuuri

Harkkokivet ovat suorakaiteenmuotoisia ja vaihtelevan kokoisia luonnonkiviä. Muuri voidaan viimeistellä kansikivillä. Kansikivien mitoitus on muuria leveämpi peittäen muurin yläpinnan.

9

Verkkomuuri

Verkkomuurissa käytetään monikulmaisia kiviä. Muuri voidaan viimeistellä kansikivillä. Kansikivien mitoitus on muuria leveämpi peittäen muurin yläpinnan.

10

Rivimuuri

Rivimuuri rakennetaan linjakkaasti vaakasuoraan. Horisontaalisessa ladonnassa käytettävät kivet voivat olla samaa korkeutta tai kaksi kertaa korkeampia. Pintaviimeistely voi olla lohkottu, poltettu tai ristipäähakattu. Muuri voidaan viimeistellä kansikivillä. Kansikivien mitoitus on muuria leveämpi peittäen muurin yläpinnan.

11

Rubble muuri eli harkkosekamuuri

Rubble-muuri tarkoittaa sekaharkkomuuria, joka on rakennettu suorakaiteen muotoisista harkkokivistä. Muuri voidaan viimeistellä kansikivillä. Kansikivien mitoitus on muuria leveämpi peittäen muurin yläpinnan.

12

Paasikivimuuri eli massiivikivimuuri

Paasikivimuurilla tarkoitetaan matalaa muuria, jossa massiiviset luonnonkivet asetetaan vierekkäin hyvin pohjustetulle tasaiselle, routimattomalle pohjalle. Näkyvät pinnat voivat olla sahattuja tai lohkottuja. Muuri voidaan viimeistellä kansikivillä. Kansikivien mitoitus on muuria leveämpi peittäen muurin yläpinnan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sktgrani/public_html/wp2015/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399