Rakennusten julkisivut ja sokkelit

Luonnonkivellä verhoiltu julkisivu tai sokkeli antaa rakennukselle elinvoimaisen ja arvokkaan ilmeen. Luonnon materiaalit korostavat rakennuksen arkkitehtuuria. Julkisten rakennusten sokkeleille ja julkisivuverhouksille asetetaan useita vaateita. Näiden pintojen pääasiallinen tehtävä on suojata rakennuksen seinärakenteita sää-, liikenne ja kemiallisilta rasituksilta. Näiden lisäksi ulkonäköpaineet vaativat valittavalta materiaalilta muuttumattomuutta vuosien myötä sekä värin ja pintaviimeistelyn soveltuvuutta ympäristöönsä nähden. Luonnonkivi on ihanteellinen materiaali, joka täyttää kaikki nämä vaateet, ja on ylläpitokustannuksiltaan edullinen.

Kivilaatoista valmistettu ja tuuletuksella varustettu kiviverhous on vakiintunut julkisten rakennusten verhoiluna. Pintaviimeistely voi olla mattahiottu tai kiillotettu.

Perinnerakentamisessa luonnon massiivikivi on toiminut sokkeleissa kestävänä ja luotettavana. Nykyään sokkelit valetaan betonista tai muurataan kevytharkoista. Lopuksi pinta viimeistellään. Viimeistelyssä käytetään luonnonkivilaattoja, joissa ulkopinta on lohkottu ja muut pinnat sahattuja. Näin saadaan aikaan tarkka asennustulos.

julkisivut_sokkelit_pieni

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sktgrani/public_html/wp2015/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399