Ulkoportaat

Luonnonkivestä valmistetuilla ulkoportailla on kaksi erilaista tehtävää:

  • Talon sisääntulon yhteyteen rakennettu porras
  • Maastoporras pihalle, jossa korkeuseroja esim. rinnetontti

Massiiviporras

Massiiviaskelman yläpinta toimii askelmana ja etureuna toimii nousupintana. Nousu- ja askelmapinta on lohkottu, ristipäähakkaamalla tai poltettu.

Pinnoitettu porras

Laattaporras rakennetaan tavallisimmin betonirakenteen päälle. Pinnoitettu porras rakennetaan askelmalaatoista ja nousulaatoista (rintakivistä). Maastossa voidaan pohjana käyttää tiivistettyä soraa tai maakosteaa betonia. Ulkona käytettävät kivilaatat ovat paksumpia kuin sisällä käytetyt. Nousulaataksi valitaan ohuempi laatta (30 … 40 mm). Maakosteaan betoniin voidaan asentaa lämmityskaapelit lisäämään turvallisuutta Suomen talviolosuhteisiin. Laattojen viimeistely on karhea polttamalla tai ristipäähakkaamalla.

Reunakiviporras

Reunakiviportaan rakenne koostuu kahdesta osiosta. Ulkoreunaan sijoitetaan massiivikivestä suorakaiteen muotoinen palkki reunakiveksi ja askelma rakennetaan laatoista, nupu- tai noppakivistä. Mitoitus voidaan suorittaa vapaasti.

ulkoportaat2

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sktgrani/public_html/wp2015/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399